Fotovoltaika Pardubice

Tepelná čerpadla Pardubice

Tepelná čerpadla jsou zařízení, které převádí teplo z okolního prostředí do vytápěné budovy, nebo jím ohřívá teplou vodu. Jsou oblíbeným alternativním zdrojem obnovitelné energie. Tepelná čerpadla využívají teplo z okolí objektu a předávají ho do vytápěcího systému. Teplo mohou odebírat ze vzduchu (tepelná čerpadla vzduch-voda), ze země (tepelná čerpadla země-voda) nebo z vody (tepelná čerpadla voda-voda)..

Jednou z nejdůležitějších otázek, které si klademe při stavbě nebo rekonstrukci nového bydlení je způsob vytápění a především jeho náklady do budoucna. Nikdo přeci nechce celý život platit desetitisíce za topení, když ty peníze můžeme utratit za něco mnohem zajímavějšího. Čím a jak tedy topit, aby nás to finančně tolik nebolelo?

Tepelná čerpadla vzduch voda

Princip fungování: vnější jednotkou (výparníkem s ventilátorem) umístěnou venku, je nasáván vzduch, ze kterého je odebírána tepelná energie a opětně je tento vzduch (ochlazený) vyháněn do venkovního prostoru. Vnitřní jednotka, umístěná v objektu, zabezpečuje výrobu topné vody a TUV. Jedním z nejlepších způsobů jak vyzrát na náklady na vytápění je instalace tepelného čerpadla vzduch voda od výrobce TOSHIBA.

Tepelná čerpadla země voda

Princip fungování: v plastové trubce, několik set metrů dlouhé (zemním kolektoru), cirkuluje nemrznoucí směs, která se průchodem zemí "ohřívá" o několik stupňů Celsia (v nezámrzné hloubce je stálá teplota cca. 4°C). Poté putuje do výměníku tepelného čerpadla (výparníku), kde se ochladí, tj. odebere se onen tepelný přírůstek a ochlazená směs zamíří zpět do kolektoru k opětovnému zahřátí. Tento cyklus se neustále opakuje. U nás nabízíme tepelná čerpadla tohoti typu od několika výrobců jako je např. tepelná čerpala ALPHAINNOTEC

Přesvědčte se sami o finančních výhodách vytápění tepelným čerpadlem vůči ostatním druhům paliv zde.

Reference

Zásobníky na toalerní papír a dávkovače mýdla na www.meridahk.cz. Společnost EKOSAN nabízí služby v oblasti deratizace, dezinsekce a dezinfekce.